Pampus Zwemevent
Deel:  

Zwemevent 2017 zonder tekstRond Forteiland Pampus vindt op 27 augustus 2017 voor de zesde keer het Blauwe Hart-zwemevent plaats. Recreatie- en wedstrijdzwemmers kunnen meedoen aan deze unieke openwatertocht in het Markermeer: een fantastische belevenis in het Blauwe Hart van Nederland.

Swimfantastic

Dit jaar is er wederom de mogelijkheid te trainen voor het zwemmen in open water. De zwemcoaches van Swimfantastic bieden  speciale trainingen aan waardoor je nog beter bent voorbereid op de omstandigheden. Wanneer je je inschrijft, kun je aangeven of je informatie wilt ontvangen.

Voor iedereen die kan zwemmen

Iedereen die kan zwemmen, kan meedoen. Jong (vanaf 12 jaar) en oud, wedstrijdzwemmer of recreant: er is voor iedereen een afstand die in eigen tempo kan worden afgelegd. Een rondje om het eiland is 900 meter. De recreatieve zwemmer kan kiezen voor één of twee ronden, de wedstrijd gaat over drie ronden. Beleef de weidse natuur van het IJsselmeergebied en zwem mee in het meest uitgestrekte landschap van Nederland!

Het Blauwe Hart

Het zwemevent wordt georganiseerd door Samenwerkingsverband Het Blauwe Hart in samenwerking met forteiland Pampus. Wij zetten ons in voor een gezond en vitaal IJsselmeergebied, het grootste zoetwatermeer van West-Europa. De bijzondere kwaliteiten van het IJsselmeergebied, waar vissen en vogels goed kunnen leven en je de open horizon nog echt kan beleven, zijn van groot belang voor Nederland.

Deelname

Deelname aan de zwemtocht kost 30 euro. Dat is inclusief een retourtje met de boot naar Pampus. Met een deel van dit inschrijfgeld bekostigen wij het zwemevent. Met het andere deel steun je het werk van Het Blauwe Hart.

Extra donatie Marker Wadden

Met de aanleg van de Afsluitdijk en later de Houtribdijk, is het Markermeer helemaal omringd met dammen en dijken. Daarom zijn de natuurlijke oevers en ondieptes verdwenen en raakt de natuurlijke balans verstoord. Het bodemleven is dan ook praktisch verdwenen. Vissen en schelpdieren zijn schaars geworden, een ramp voor de trekvogels. Marker Wadden zorgt ervoor dat de natuur in het gebied weer opleeft. Er ontstaat een nieuw natuurparadijs voor vogels, vissen en mensen. Er komen eilanden met natuurlijke oevers, gemaakt van zand, klei en slib uit het Markermeer. Dan wordt het water helderder en komen de waterplanten, vissen en schelpdieren terug. Oftewel het eten voor de vogels. Het zou toch fantastisch zijn als bedreigde vogels als de purperreiger en zelfs de zwarte stern hier in grote getalen neerstrijken?

Inschrijven

Schrijf je hier in voor de prestatietocht van 900 meter

Schrijf je hier in voor de prestatietocht van 1.800 meter

Schrijf je hier in voor de wedstrijd van 2.700 meter

 

Onze thema's

We werken aan de hand van vier overkoepelende thema's: wind, water, waterbouw en vis.

 ↳  Lees meer over de thema's

Organisatie

Manifest
Bestuur
Partners

Werken bij ons
Jaarverslag
Beheerplan IJsselmeergebied